Surfen en chillen

Leren surfen, chillen met je voeten in het zand, strandjutten en in de duinen spelen. Tijdens het surfkamp leer je alles over surfen, maar ook over veiligheid, de omstandigheden van de zee, surfmaterialen en surftechnieken. Ook doen wij toffe sporten op het strand en andere wateractiviteiten zoals op een Mega Sup en knotshockey in het zand. Of wat dacht je van een Mega Schildpad bouwen van zand? Zoals het hoort tijdens een surfkamp.

Surfkamp

Waarom een surfkamp? Wanneer je ouder wordt wil je meer uitdaging, andere dingen leren en beleven. Kinderen worden meer zelfstandig en minder afhankelijk van anderen zoals ouders of pedagogisch professionals.

Vanaf 7 jaar wordt samenwerken en het aangaan van vriendschappen belangrijk. Wij faciliteren hierin en helpen de kinderen hierbij. Wij geven ze meer vrijheid en het vertrouwen om nieuwe dingen te proberen en zelf beslissingen te nemen, of zelfs de leiding te nemen bij activiteiten. Dit doen we door hen tijdens het kringgesprek eigenaarschap en zeggenschap te geven over wat wij gaan doen die middag. De kinderen brengen zelf hun ideeën en creativiteit in.

Zelfstandig

Vanaf 9 a 10 jaar beginnen kinderen hun eigen identiteit te ontwikkelen. Dit geeft zijn weerslag op de zelfstandigheid en hoe een kind zijn plek in de groep inneemt. Jezelf uitspreken in wat je belangrijk vindt, het vormen van een mening maar ook het betrekken van elkaar en de ruimtes speelt hierin een rol. De pedagogisch professionals passen de ruimte aan en maken bewust onderscheid in het activiteitenaanbod.

Ook maken we afspraken om zelfstandigheid te stimuleren. Bijvoorbeeld dat kinderen zelfstandig van school naar de BSO mogen fietsen of wandelen, of van de BSO naar huis of naar de sportclub. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met jou als ouder.