Zomervakantie 2023

Ga je met ons mee op Expeditie?
Doe je mee met de Special Forces Training? Bouw je met jouw team de mooiste creatie via het Bamboe spel? Ga je mee Forest Art maken? Speel je mee met het Beestenboel spel op de scouting? Of ga je mee naar PLAYgrounds en de natuurspeeltuin? De hele zomer lang elke dag wat anders te doen. Plezier, bewegen, veel buiten en in de natuur staan hierin centraal deze zomer.

Thema – Expeditie wereld
Elke zomer hebben wij een speciaal zomerthema. Dit jaar is dat Expeditie Wereld. We ontdekken elke dag weer iets nieuws over de wereld door iets te ondernemen uit een land. Van judo uit Japan tot het bakken van pancakes uit Amerika. We leren meer over de cultuur, proberen verschillende sporten uit en gaan kijken welke invloeden uit welke landen vandaan komen. Wat we gaan doen is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. We maken onderscheid in het jonge kind (4 – 7 jaar) en het oudere kind (7+ jaar). Dit zie je terug in de activiteiten bij de scouting. Op deze manier is er voor ieder wat wils. Wat we precies gaan doen lees je in het zomerprogramma dat is gepubliceerd in het ouderportaal MyChapp. Hier kun je meer informatie vinden over de locaties. Per dag geven wij aan waar we zijn en wat we gaan ondernemen met de kinderen.

Waar kun je meegeven in zomervakantie?
Een goede voorbereiding is het halve werk. In de zomervakantie zijn de kinderen de hele dag bij de opvang. Daarom zijn extra spullen vaak handig om mee te geven. Waar kun je dan aan denken?

  • Een dosis energie, plezier en enthousiasme 🙂
  • Zonnebrand. Wij hebben zonnebrand van het merk Carelyn hebben wij natuurlijk ook. Maar het kan voorkomen dat je liever gebruik maakt van een speciale zonnebrandcrème.
  • Smeer je kind(eren) in voordat zij naar de BSO gaan. Bescherming tegen de felle zonnestralen is belangrijk. Wij zorgen ervoor dat zij elke twee uur opnieuw worden ingesmeerd. Over ons ‘smeerbeleid’ kun je meer lezen in het ouderportaal.
  • Dichte schoenen zijn een must voor de zomerpret. Op deze manier kan elk kind veilig spelen.
  • Een extra setje kleding. Zeker op de dagen waarop wij waterfun activiteiten organiseren of gewoon voor de zekerheid.
  • Extra zorg en aandacht vanwege medicijnen of andere bijzonderheden? Hier vragen je altijd alles mee te geven in de tas van je kind. Schrijf de naam op de tas zodat deze zichtbaar is voor onze pedagogische collega’s. Een overdracht vinden wij altijd fijn.

Eten en drinken
Wanneer de buitenschoolse opvang hele dagen open is verzorgen wij de eet- en drinkmomenten gedurende de dag. Hier kun je meer over lezen in ons voedingsbeleid. Voor de kinderen die een speciaal en/of aangepast eetpatroon hanteren houden wij rekening. Mocht je twijfelen? Of heb je hier vragen over? Die horen wij graag.

Alvast een hele fijne zomervakantie allemaal!