Schaatsen met Koek & Zopie

Elke dag iets leuks in de vakantie
Voorjaarsvakantie, zomervakantie of meivakantie? Elke dag staat er wat leuks op het programma bij de BSO. Naar het museum, naar de leukste speeltuin en….. Schaatsen in Haarlem. Deze voorjaarsvakantie namen we de kinderen mee de schaatsbaan op. Samen met de pedagogisch professionals leren we om te schaatsen. Een echte Nederlandse sport ‘moeten’ we natuurlijk een keertje hebben geprobeerd. Van de Westbroekschool konden wij schaatsen lenen. Ideaal, want dan heeft iedereen zijn eigen goede maat. Wel zo fijn dat een schaats goed om je voeten heen zit natuurlijk. Iedereen heeft zijn sportoutfit mee, handschoenen (heel belangrijk natuurlijk) en een dosis energie en plezier.

Op de schaatsbaan krijgen de kinderen een gezonde lunch. Deze nemen we mee van de BSO. Zijn er bijzonderheden zoals een allergie of intolerantie? Dan kunnen we hier op deze manier ook extra goed rekening mee houden. Maar, als we terug komen. Hebben we iets lekkers voor de kinderen en iets warms te drinken. Net als een echte schaatsdag, Koek en Zopie 🙂

Koek en zopie
Vroeger in de 17e eeuw werd de term Koek en Zopie al gebruikt. Het is een uitspraak die wordt gebruikt voor het verkopen van eten en drinken wanneer de mensen het ijs op gingen. Het woord zopie is afgeleid van zoopje of soopje of sopie. Daar wordt een borreltje mee bedoeld. Deze term wordt van oudsher gebruikt. En dit leggen we de kinderen uit. Natuurlijk maken wij niet de zopie van oorsprong voor de kinderen. Maar wel een bekertje warme chocomelk of thee en een biscuitje om de traditie in stand te houden.

Ga je volgende keer gezellig mee? Je vindt onze vakantieplanning altijd van te voren op onze website en je ontvangt deze via het ouderportaal MyChapp.