Surfkamp 2022

Leren surfen, chillen met je voeten in het zand, strandjutten en in de duinen spelen. Deze zomer was het mogelijk bij ’t Kwakersnest!
Tijdens het surfkamp leer je alles over surfen, maar ook over veiligheid, de omstandigheden van de zee, surfmaterialen en surftechnieken. Ook doen wij toffe sporten op het strand en andere wateractiviteiten zoals op een Mega Sup en knotshockey in het zand. Of wat dacht je van een Mega Schildpad bouwen van zand? Zoals het hoort tijdens een surfkamp.

Eigenaarschap en zelfstandigheid

Waarom een surfkamp? Wanneer je ouder wordt wil je meer uitdaging, andere dingen leren en beleven. Kinderen worden meer zelfstandig en minder afhankelijk van anderen zoals ouders of pedagogisch professionals. Vanaf 7 jaar wordt samenwerken en het aangaan van vriendschappen belangrijk. Grotere activiteiten waarbij kinderen nieuwe dingen aanleren helpen hierbij. Activiteiten waarbij kinderen vrijheid ervaren en vertrouwen opdoen om iets nieuws te proberen en zelf beslissingen te maken. Of zelfs de leiding nemen bij activiteiten. Dit doen we door de kinderen eigenaarschap en zeggenschap te geven over wat zij kunnen gaan doen.

Vanaf 9 a 10 jaar beginnen kinderen hun eigen identiteit te ontwikkelen. Dit geeft zijn weerslag op de zelfstandigheid en hoe een kind zijn plek in de groep inneemt. Jezelf uitspreken in wat je belangrijk vindt, het vormen van een mening maar ook het betrekken van elkaar en de ruimtes speelt hierin een rol. De pedagogisch professionals passen de ruimte aan en maken bewust onderscheid in het activiteitenaanbod.

Surfkamp

Een surfkamp sluit hier perfect bij aan. De sport is nieuw. De handelingen die bij de sport horen zijn nieuw. Daarnaast krijgen de kinderen een andere nieuwe omgeving die hen uitdaagt om hun aanpassingsvermogen te ontwikkelen. We hebben te maken met het weer, de zee, het zand (dit beweegt toch echt anders dan een schoolplein). Op de Mega Sup leren kinderen samen te werken, want we moeten met z’n allen een beweging maken om naar de overkant te komen. Op een surfplank hebben we te maken met ons lichaam, welke bewegingen moeten we maken om op de plank te komen en op te staan?

Surf je deze zomer met ons mee?