Persoonlijke zorg en aandacht voor uw kind

Programma Brede School Kinderopvang Oktober & November

Dansen voor Kleuters
7 oktober, 14 oktober 28 oktober & 4 november
15.30-16.30 uur


4 t/m 7 jaar
Kosten: €12,-, Voor BSO kinderen gratis.
Lokaal ''De Springkikker'' 

In de danslessen worden de kinderen op een speelse manier meegenomen in de wereld van dans. Door middel van verschillende dansoefeningen warmen we het lichaam op en werken we aan de motoriek, balans en verschillende danstechnieken. Tijdens de les worden de kinderen gestimuleerd hun fantasie te gebruiken en staat lachen en plezier hebben altijd voorop. In de danslessen wordt er altijd gewerkt vanuit een verhaal. 

Zelfverdediging
7 oktober, 14 oktober 28 oktober & 4 november
15.30-16.30 uur


8 t/m 11 jaar
Kosten: €12,-, Voor BSO kinderen gratis.
Locatie: ''de aula'' 

Tijdens de lessen leren de kinderen de basistechnieken van het zelf verdediging. De kinderen leren door middel van verschillende voorbeelden hoe ze alert op een situatie kunnen reageren. Oefeningen worden eerst altijd uitgelegd en voor gedaan, vervolgens gaan de kinderen hier in groepjes mee aan de slag. Dit alles gebeurt in de veilige omgeving van school

Yoga
8 oktober, 15 oktober 29 oktober & 5 november
15.30-16.20 uur


4 t/m 7 jaar
Kosten: €10,-
Lokaal ''De Springkikker'' 

Je kunt in deze ‘gehaaste tijd’ niet vroeg genoeg met yoga beginnen. In deze les leren de kinderen spelenderwijs houdingen aan en oefenen ongemerkt op een meer bewuste ademhaling. Yoga stimuleert de creativiteit en bevordert het concentratievermogen. Ook de (fijne) motoriek wordt volop gestimuleerd d.m.v. avontuurlijke verhalen

Techniek en Robotica 
8 oktober, 15 oktober 29 oktober & 5 november
15.30-17.00 uur


8 t/m 11 jaar
Kosten: €10,-, Voor BSO kinderen gratis.
Lokaal ''De Boomkikker'' 

In de Techniek en Robotica lessen werken we in groepjes van 2 of 3 kinderen met de Lego WE DO 2.0 lijn. Je gaat eerst bouwen, en vervolgens de robot programmeren met tablets of computers. Zo leren we spelenderwijs om gaan met techniek en robot toepassingen. Wij doen dit met de nieuwste leerlijn Techniek en Robotica van Lego. Wanneer je in het bezit bent van een I-pad willen wij je vragen deze mee te nemen. 
 

Bee-Bot
10 oktober, 17 oktober 31 oktober & 7 november
15.30-16.30 uur


4 t/m 7 jaar
Kosten: €4,-, Voor BSO kinderen gratis.
Lokaal ''De Brulkikker'' 

Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. Kinderen kunnen Bee-bot bedienen met de knoppen op zijn rug. Om van punt A naar punt B te komen moet Bee-bot de juiste commando’s krijgen. Opdrachten met Bee-Bot dragen bij aan oefening in logisch denken en probleemoplossende vaardigheden. De kinderen maken een plan, testen, evalueren en wijzigen het programma indien dat nodig is. En allemaal spelenderwijs!

Koken
10 oktober, 17 oktober 31 oktober & 7 november
15.30-17.30 uur


8 t/m 11 jaar
Kosten: €20,-, Voor BSO kinderen gratis.
Basisschool de Westbroek

Tijdens de kooklessen leren de kinderen de verschillende ingrediënten en kooktechnieken kennen. We ruiken, proeven, snijden, mixen, kloppen en bakken waarbij de nadruk ligt op het plezier hebben in koken en gezond eten. Na de les krijg je natuurlijk je bakje eten mee naar huis! 

Enthousiast geworden? 
Inschrijven kan door een mail te sturen naar Fleur@kwakersnest.nl. Zet daarin duidelijk voor welke les(sen) je in wil schrijven en wie deze gaat volgen.  Het volledige brede school en peuterdans  programma staat ook op onze website www.kwakersnest.nl . 
 
Team ‘t Kwakersnest

25 september 2019