Persoonlijke zorg en aandacht voor uw kind

24 januari: Informatie avond Meldcode Kindermishandeling

Beste gastouder en collega,

Graag nodigen wij je uit voor de thema avond Meldcode Kindermishandeling op donderdagavond 24 januari 2019. Deze avond vindt plaats aan de Spitsaak 70 te Velserbroek.

Met ingang van 1 januari 2019 heeft de meldcode een nieuw onderdeel in de te nemen stappen bij het vermoeden van zorgen om een kind, waarover wij iedereen graag informeren.

Naast het theorie en praktische gedeelte met betrekking tot het nieuwe afwegingskader, hebben wij: Joyce van den Hoven, Jeugd Gezondheid Werker, binnen de gedwongen jeugdhulp, bereid gevonden om vanuit de praktijk te vertellen wat haar bevinden zijn als het mis gaat, en zij aan zal geven hoe belangrijk het is om melding te doen als je je zorgen maakt om een kind of zijn/haar thuissituatie.

Programma van de avond
19.45 uur: Welkom met koffie thee en uiteraard iets lekkers!
20.00 uur: * Stukje theorie, nieuwe meldcode en afwegingskader.
20.45 uur: Joyce van der Hoven vertelt vanuit haar praktijk.Aansluitendgaan wij praktisch aan de gang met het situatiespel.
Website    kindermishandelingonderwijskinderopvang.nl.
 * Werkwijze app, wil je die als je een smartphone hebt alvast thuis downloaden.

Er is een app ‘meldcode kindermishandeling’ speciaal voor beroepskrachten uit de kinderopvang beschikbaar. De app is een digitale vertaling van het protocol ‘kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag’ voor de kinderopvang. In de app is ook het nieuwe afwegingskader opgenomen. De app is laagdrempelig en gericht op gebruik in de praktijk op het kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang en gastouderopvang. Download direct de app Meldcode ko uit de App Store of Play Store.

Aanmelden heel graag via loes@kwakersnest.nl

Heel graag tot donderdag de 24e januari 2019

Loes Holtslag en Lies Duineveld.

 

22 januari 2019