Opvang door gastouder, net zo fijn als thuis

Flexibiliteit en persoonlijk contact

Zodra u weet dat u zwanger bent, gaat u waarschijnlijk ook nadenken over de opvang van uw kindje als u weer gaat werken. Waar kiest u voor? Opvang bij opa en oma, via een kinderdagverblijf of bij een gastouder of misschien wel een combinatie hiervan? Welke keus u ook maakt, het moet goed passen bij uw wensen en omstandigheden.

Als u onregelmatig werkt, is gastouderopvang prettig. Of wanneer u heel vroeg moet beginnen of laat klaar bent, heeft u bij een gastouder iets meer flexibiliteit. Heeft u meerdere kinderen en vindt u het prettig dat ze bij elkaar in één gezin worden opgevangen (ook eventueel schoolgaande kinderen), ook dan is opvang bij een gastouder prettig.

In een meer huiselijke setting bouwt uw kind een vertrouwde band op met het gastgezin. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kinderen die worden opgevangen bij een gastouder minder last van stress en minder hechtingsproblemen hebben. 

Wilt u alles even rustig op uw gemak lezen, download dan onze brochure over de gastouderopvang van ' t Kwakersnest. Wilt u even persoonlijk contact met een van onze bemiddelingsmedewerkers, kijkt u hiervoor op onze contactpagina 

Brochure vraagouders gastouderopvang ' t Kwakersnest

Brochure gastouders gastouderopvang ' t Kwakersnest

Gastouder aan huis

Sinds enige tijd biedt ’t Kwakersnest ook de mogelijkheid dat uw kind in zijn eigen huis wordt opgevangen. Professioneel opgeleide pedagogisch medewerkers (mbo-opleiding niveau 4 sociaal pedagogisch werk) vangen uw kind(eren) bij u thuis op als u aan het werk bent. Zij doen eventueel ook wat licht huishoudelijk werk, hierover maakt u samen afspraken.

Zorgvuldige bemiddeling

U laat uw kind niet zomaar ergens achter. U wilt met een gerust gevoel naar uw werk kunnen. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het bemiddelen en begeleiden van gastouders en vraagouders. Dit doen wij heel zorgvuldig, wij gaan altijd op bezoek bij de gastouder, doen regelmatig evaluaties en zijn aanwezig bij het koppelingsgesprek tussen vraagouder en gastouder.

Een gastouder heeft een eigen stijl van opvoeden, het geeft niet als dit enigszins anders is dan dat van de vraagouder. Tijdens het koppelingsgesprek worden diverse punten met elkaar afgestemd zoals voeding, omgaan met huilen, slapen, spelen etc.